18 junio 2012

Teresa López , voluntària d’Entarachén-VOLS, nomenada “Persona Amiga de la Infància en Desenvolupament”

L’Ajuntament d’Osca li concedeix aquest reconeixement pels set anys treballant a Mekanissa, Etiòpia, en un projecte amb els infants més desfavorits.

——————————————————————————–

Teresa López

(Radio Huesca). La Comissió Informativa de Relacions Institucionals i Cooperació de l’ajuntament d’Osca ha acordat, per unanimitat, proposar la concessió d’un nou reconeixement, que atorgaria la ciutat, denominat “Persona Amiga de la Infància en Desenvolupament” a Teresa López Aznárez. El reconeixement es duu a terme pels programes que duu a terme a la localitat de Mekanissa (Etiòpia) en favor dels infants més desfavorits.

Aquest reconeixement porta aparellat un conveni amb l’ajuntament, pel qual durant dos anys el Consell donarà una ajuda de 3.000 euros anuals a l’Associació Entarachén-Vols.

Teresa López és una jove periodista d’Osca que, des de fa set anys, treballa com a voluntària de l’ONG Entarachén Vols, en el Centre Juvenil Don Bosco de Mekanissa, a Adis Abeba, la capital d’Etiòpia. Allà és sotsdirectora i coordinadora administrativa del projecte.

La presència de la Teresa a Etiòpia s’ha reflectit a Osca en la campanya Luces por Etiopía, una iniciativa solidària que l’ONG desenvolupa anualment entorn de les festes nadalenques. La campanya ha aconseguit involucrar a diferents col·lectius de la societat “altoaragonesa”, units al voltant d’un mateix objectiu.

Els mèrits que destaca l’ajuntament, per a la concessió d’aquest reconeixement són que el seu treball, realitzat de forma completament voluntària, promou un model de voluntariat basat en la professionalitat, la dedicació, la senzillesa, la profunditat i l’esperança. El seu testimoniatge promou valors d’igualtat i superació. A més, el seu testimoniatge com a dona jove voluntària promou els valors pels quals va ser creada aquesta convocatòria.

El projecte, del que s’han beneficiat entre 2011 i 2012 un total de 487 nens (254 nois i 233 noies), intenta evitar que els infants procedents de famílies vulnerables de la zona de Mekanissa es converteixin en infants del carrer. A més, els ofereix un ambient segur en el qual educar-se, jugar i treballar de cara a una vida adulta autònoma i fructífera per a la societat que els envolta; ajuda a les famílies per pujar millor als seus fills, a voler-los més eficaçment i oferir-los un futur digne i sostenible, i acompanya a aquests nens i nenes en el seu procés de creixement, atenent a la seva complexitat com a persones, específicament a les àrees de la salut, l’educació, el lleure, l’espiritualitat i la preparació per a la vida adulta.

Més informació en el diari de l’Alto de Aragón.